8 enkla tips till dig som vill starta och driva företag framgångsrikt

 

 

 1. Hitta det som är unikt i din verksamhet och gör det till din styrka. Var tydlig med vad det är du säljer och våga sticka ut! Jobba på att utveckla dina styrkor, gör det du älskar och hitta en fungerande affärsmodell för det.

 2. Ha en buffert när du startar, räkna med en startsträcka innan intäkterna börjar komma in. Skaffa dig duktiga och pålitliga rådgivare som kan agera ditt bollplank.

 3. Profilera dig proffsigt - både på webben och IRL, en genomtänkt webbplats och en proffsig logga är en god start. Gör dig sökbar på nätet. Ex kan du företagsblogga om det du gör och dela vidare på sociala medier.

 4. Nätverka och knyt kontakter, gå på föredrag och delta på affärsmingel. Det ger både inspiration och glädje samtidigt som du utvidgar ditt eget kontaktnät.

 5. Skriv avtal. Nya uppdragsgivare och samarbeten är jätteroligt, men med tiden så visar det sig nästan alltid att man har olika uppfattningar om hur mycket man är beredd att satsa. Ex. i tid. Tid är också pengar.

 6. Du har säkert hört uttrycket "Good enough". Lägg inte för mycket tid på de små detaljerna. Viktigare är att du sätter igång. Do Your Thing!

 7. Lyssna inte för mycket på andra. Satsa på din grej och kör hårt! Var beredd på hårt arbete - i gengäld belönas du med en härlig frihetskänsla och glädjen av att få skapa ditt eget drömliv.

 8. Viktigast av allt: DU är viktig och värdefull! Småföretagare skapar jobbtillfällen och bygger vårt samhälle!


  Av Siv Thuresdotter  Quality Business Network riktar sig till företagare och anställda i ledande position som vill nätverka lokalt, nationellt och internationellt. Nätverket erbjuder mötesplatser både i Sverige och Spanien samt har en aktiv närvaro på sociala medier.


KONTAKT

Siv Thuresdotter
Quality Business Network

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
+46 0702 91 96 48