Varför är det så viktigt att ständigt utveckla och sätta tydliga mål?

Det är lätt hänt att som soloföretagare bli så uppslukad av allt som ska göras i realtid att affärsutveckling som planering, visioner och varumärkesarbete många gånger kommer på efterkälken. Nu är QBNetwork inne på sitt tionde år (!!!) som ett av landets få professionella affärsnätverk för kvinnor och inför vårt 10-års jubileum har jag därför de senaste månaderna fokuserat på att tydliggöra nätverkets vision och utveckla idéer för att kunna erbjuda våra medlemmar ännu fler tjänster. 

"Att formulera en vision är antagligen den mest intellektuella övning en företagsledare kan ägna sig åt". Och ja, det stämmer nog ganska så bra. För lätt är det då rakt inte... Att sammanfatta verksamhetens vision i ett par tre meningar som svarar på frågan vad företaget gör, hur vi gör det, när och för vilka. Dessutom ska visionen generera energi, vara utmanande och begriplig. Visionen är företagets kärna och ska beskriva syftet med verksamheten. 

Jag har pratat med medlemmar, gjort enkäter och försökt tyda och läsa av strömningarna. Vad är viktigt, vilka behov finns, vilka problem finns det? Men mest av allt har jag lyssnat inåt. Vad kan jag bidra med, hur kan jag hjälpa och stötta, och vem/vilka vill jag arbeta med? Hur vill jag att framtiden ska se ut? Hur skapar jag ett hållbart företag och för min egen del, vad är det som motiverar och inspirerar mig att fortsatt utveckla nätverket framåt? Många och viktiga frågor... Viktigast av allt: -Hur kan jag/vi skapa mervärde även i framtiden för och med medlemmar i QBNetwork? Som företagare kan man aldrig sätta sig tillbaka och tänka att nu är allt "klart". Att driva företag är att ständigt utveckla sig själv och förfina ens tjänster och produkter. Eller hur? 

När det gäller visioner och mål så sätter jag både kortsiktiga och långsiktiga mål. Jag mediterar för att hitta ett lugn och det har varit oerhört spännande att gå in i mitt inre för att verkligen finna mina drömmar och ta reda på mitt VARFÖR - för att kunna sätta en vision för både mig själv och nätverkets bästa.

För QBNetworks räkning så följer jag en tydlig ettårs-plan med delmål som jag mäter varje kvartal, och jag har ett långsiktigt mål som jag avser att nå inom 3 år. Ibland får jag ändra mina delmål, om de visar sig att de inte fungerar. Att mäta och jämföra resultat är både roligt och motiverande. 

Har du en plan för att förverkliga dina drömmar? Du vet väl att en dröm utan en plan inte blir annat än just det - en dröm! Och så här inför årsskiftet passar det alldeles utmärkt att sätta igångBästa hälsningar,
Siv Thuresdotter
grundare QBNetwork
www.qbnetwork.se

  • Träffar: 476

KONTAKT
Siv Thuresdotter
Quality Business Network

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
+46 0702 91 96 48