Veckans Medlemmar i QBNetwork - Cecilia Månfagre och Gunilla Jacobsson


QBNetwork presenterar stolt VECKANS MEDLEM och denna gång Veckans Medlemmar - Cecilia Månfagre och Gunilla Jacobsson.
Cecilia och Gunilla vill klä kvinnor så att de känner sig starka, vackra och handlingskraftiga.
 
Cecilia Månfagre (Butik Uno på Tjörn) och Gunilla Jacobsson (La Gunilla skor) lärde känna varandra via Quality Business Networks affärsnätverk redan på den tiden när det hette Qoola Qvinnor. Vi minns inte riktigt när vi först kom i kontakt, men vi tror det ”klickade” efter en utställning i samband med QBN-dagen på Grand Hotell Saltsjöbaden. Cecilia hade med sig modekläder och egen konst hela vägen från västkusten och jag hade minibussen full med hundratals skokartonger. Svetten lackade medans vi packade upp våra alster och det blev många skratt ihop den dagen. Både våra produkter och våra personligheter kompletterar varandra väldigt bra och det är grunden till vårt fina samarbete, berättar Gunilla. Ingenting är omöjligt, slår dessa båda kvinnor fast, och kanske det är därför vi gillar att arbeta tillsammans, funderar de vidare.
 
Vi kan ana en konstnärssjäl i grunden hos båda. Cecilias tar sig i uttryck i olja, akvarell och poesi. Gunilla gläds åt färg och form på skor och tillbehör speciellt när hon fotar. Cecilia ställer ofta ut den egna produktionen i butiken och hon bjuder även in andra konstnärer, och hennes alster finns representerade på flera platser.
Båda har varit egna företagare under största delen av sina vuxna liv och båda gör det ”nästan omöjliga” genom att bedriva sina verksamheter på små orter ”där det inte borde fungera”, konstaterar de med ett leende.
 
Cecilia är trogen sitt älskade Bohuslän med butiken i Rönnäng/Tjörn och Gunilla älskar Dalarna, där hon är född och uppvuxen även om hon tillbringat femton år i Spanien. Här driver hon sin skoaffär i Furudal/Rättviks kommun, när hon inte reser runt i Sverige med skorna förstås.
- Visst har det varit extra tufft nu i pandemitider, men vi har tack och lov en del trogna kunder som återkommer. Vi skickar givetvis och vi åker ut till kunder som vill prova hemma eller på annan bokad plats. En del kunder vill boka egen tid och det fungerar jättebra för oss båda. Det är bara att höra av sig, säger de samstämmigt.
 
Tillsammans har de kläder (underkläder, ytterplagg, smycken och tillbehör) och skor för att dressa kunderna från topp till tå. Cecilia vurmar extra för det franska märket Mousquetón som gör färgglada kläder i hållbara naturmaterial till hela familjen och Gunilla vill slå ett slag för sina sköna promenadskor och vandringskängor. Alla hennes skor tillverkas hantverksmässigt i Elche , en provins i Spanien.
 
– Sen måste vi få festa till det ibland, säger båda, och då tänker vi fina klänningar, tunikor, schalar, nätta sandaletter och klackskor.
En sak som är extra roligt, inflikar Cecilia, är att vi kompletterar varandra fysiskt också. Gunilla är lång och jag är kort, vi har olika figurer och olika skostorlek (35 och 39) och våra kollektioner har ett ovanligt brett utbud i både små och extra stora storlekar, ända upp till XXXL i kläder och 44 i skor. Vi har något för alla storlekar och kroppsformer. Det blir extra roligt när vi får demonstrerar vad vi har! Ibland jobbar vi med andra företagarkvinnor som är medlemmar nätverket och vi kan faktiskt göra en komplett modevisning med våra egna produkter och oss själva som modeller. Men då får Cecilias syster rycka in som modell också, skrattar Gunilla. Vi har alltid fler idéer och vill alltid göra lite mer än vad vi egentligen har tid till.
 
När Cecilia inte har öppet i sin butik tar hon uppdrag med andra tjänster som flyttstädning och konstkurser. Gunilla engagerar sig i inom turism och lokal utveckling på sin ort i Dalarna och guidar besökare på kortare och längre turer.
För dig som vill passa på att lära känna dessa dynamiska kvinnor ännu mer och se vad de arbetar med så ställer de ut tillsammans på Tjörn i Cecilias butik den 25-27 mars. Och dagarna innan finns Gunilla bokningsbar i Göteborg.
De utlovar många fina vårnyheter i kläder och skor, naturliga material som bomull, lin, läder i underbara färger och många härliga skratt. Och såklart en hel del diskussioner om kvinnligt företagande.
 
För kontakt:
Gunilla Jacobsson
Facebook: La Gunilla y sus zapatos
 
Cecilia Månfagre
Facebook: Butik UNO
 
 
 
 

KONTAKT
Siv Thuresdotter
Quality Business Network

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
+46 (0)76-167 09 72